Tornar a activitats

Presentació de la segona edició del Atles Geogràfic i històric de les Illes Balears.

Palma — CEIPESO Son Quint de Palma
16/03/2023 — 11.00 h
— 13.00 h

El conseller d’Educació i Formació Professional, Martí March, i la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, acompanyats del director general de Planificació, Ordenació i Centres, Antoni Morante,
i del director de l’Institut d’Estudis Autonòmics, Lluís Segura, a més dels tres autors,  Cels Calviño, Pau Bibiloni i Joan Bauçà, han presentat avui l’Atles geogràfic i històric de les Illes Balears.

Aquesta publicació ha estat editada per l’Institut d’Estudis Autonòmics en el marc dels actes commemoratius del 40 aniversari de la promulgació de l’Estatut d’autonomia de les Illes Balears.

La consellera Garrido ha recordat que "l’aniversari del nostre Estatut ha de ser una oportunitat no només per  recordar aquesta efemèride sinó per rememorar quins són els valors del nostre Estatut i aquells que ens fan ser únics com a territori i com a societat".

Per la seva part, el conseller Martí March, ha agraït la feina feta i ha destacat que aquesta obra en forma d’Atles Geogràfic, és una magnífica eina pedagògica per als centres, perquè siguin capaços de donar a conèixer als estudiants la nostra terra i puguin estimar-la.

Amb aquesta segona edició de l’Atles, el Govern ha volgut renovar i actualitzar uns materials educatius de qualitat amb l’objectiu fonamental de contribuir a apropar l’autonomia a la població escolar. I una de les millors maneres de fer-ho és mitjançant la divulgació de continguts didàctics atractius —especialment adreçats als alumnes de primària i dels primers cursos de secundària— relatius a la geografia, la història i les institucions de l’arxipèlag.

Estarà present a les biblioteques dels centres educatius de les Balears

La Conselleria d’Educació i Formació Professional farà arribar un exemplar de l’Atles a tots els centres educatius, confiant que ingressi en la biblioteca perquè el pugui consultar tot l’alumnat.

Paral·lelament, l’obra, en format PDF, podrà descarregar-se des dels webs de l’IEA i de la Conselleria, de manera que tot el professorat i tot l’alumnat el podran consultar en els seus ordinadors, tauletes i telèfons mòbils.

Podeu consultar l'atles en format pdf al següent enllaç:

atles-geografic-i-historic-de-les-illes-balears.pdf
Col·laboradors

logo-diada-i-estatut-page-0001.jpg