Tornar a portes obertes

Conferència «Els refugis antiaeris de Palma i la defensa passiva a Mallorca durant la Guerra Civil» amb visita als refugis

Palma — Saló de Plens del Palau del Consell de Mallorca
26/02/2022 — 11.00 h
— 11.30 h

En la conferència al Saló de Plens s’explica la història dels refugis i el context en el qual es construïren, després, en grups reduïts, es visita el refugi situat davall l’escala d’honor del Palau.

A Palma, durant la Guerra Civil, es varen construir uns 130 refugis públics i més de 600 de particulars. Finalitzada la guerra, es varen cegar, i amb el temps quedaren oblidats.

Aquesta activitat té com objectiu recordar-ne la història i explicar què en queda encara i, sobretot, donar a conèixer el refugi del Palau del Consell

L’activitat serà conduïda per Bartomeu Fiol, expert i investigador especialista en la matèria i autor del llibre Els refugis antiaeris de Palma i la defensa passiva a Mallorca durant la Guerra Civil (1936-1939), editat per Lleonard Muntaner, el 2019.


Conferència «Els refugis antiaeris de Palma i la defensa passiva a Mallorca durant la Guerra Civil»


Inclou la visita als refugis en tres torns: 11.00 h - 11.15 h - 11.30 h


Més informació:  https://ticketib.com/events/conferencia-els-refugis-antiaeris-de-palma-i-la-defensa-passiva-a-mallorca-durant-la-guerra-civil-visita-al-refugi-del-palau-del-consell


Col·laboradors

logo-dia-ib-2021-2.jpg

En aquests darrers temps, junts i juntes hem hagut d’adaptar i refer les nostres vides, amb esforços, sacrificis i també pèrdues. Les dificultats d’aquests dos darrers anys ens han enfrontat a realitats dures, però també ens han mostrat el millor de nosaltres mateixos, dels nostres veïnats i amics, i de molts col·lectius i persones anònimes. La pandèmia ha despertat el millor de la nostra societat.

Enguany, volem que la festa de les Illes Balears sigui de retrobament i que recuperi l’esperit festiu tradicional amb l’objectiu de consolidar la celebració i convertir-la en un esdeveniment participatiu que connecti i cohesioni els diversos territoris insulars i els seus pobles. Voldríem que fos una ocasió especial per recuperar la il·lusió dins una nova realitat.

Aquesta serà, sens dubte, una festa que tractarà d’acostar-se a una normalitat desitjada per totes i tots, però amb el rerefons de la pandèmia. Per això, caldrà tenir cura i participar-hi responsablement.

Gaudiu del programa d’activitats!

Feliç Dia de les Illes Balears!