Tornar a activitats

IV Open Nacional de Natació Adaptada Illes Balears

FESAIB
Palma — Piscines de Son Hugo
25/02/2023 — 10.00 h
— 17.00 hIV Open Nacional de Natació adaptada amb llirament de trofeus a les 19:45
L’origen de la natació com a esport es remunta a l’Antic Egipte i la Grècia Clàssica, i ara és una de les disciplines més forts i populars a tot el món.

En la natació paralímpica es practiquen quatre estils: lliure, braça, esquena i papallona. A més, els quatre es combinen en la prova d’estils, ja sigui individual o de relleus. Totes les curses es disputen en piscina de 50 metres i els esportistes poden sortir des de tres posicions: de peu sobre el pedrís, asseguts al pedrís o directament des de dins de l’aigua.

En aquest esport, els nedadors es classifiquen en funció de com afecta la seva discapacitat a l’hora de practicar cada estil. Les classes S1 a S10 engloben a aquells que tenen discapacitat física o paràlisi cerebral, sent els de la S1 dels més afectats i els de la S10 dels més lleus. A més, la classe S11 es reserva per als nedadors cecs, la S12 i S13 per a deficients visuals i la S14 per a discapacitats intel·lectuals.

La «S» davant del número de la classe es refereix a la categoria del nedador per a les proves d’estil lliure, esquena o papallona. En braça (SB) alguns nedadors amb discapacitat física competeixen en una classe més baixa, ja que es requereix una propulsió més forta de les cames. També s’utilitza aquesta regla per a la prova individual d’estils (SM).

La natació és un dels pocs esports que es ve practicant de forma contínua des dels primers Jocs Paralímpics, els de Roma 1960.


Lliurament de trofeus a les 17.00 h

Col·laboradors

logo-diada-i-estatut-page-0001.jpg