Tornar a activitats

Mostra GOIB, activitats Conselleria de Salut i Consum

Palma — Mostra GOIB (Parc de la Mar)
26/02/2022 — 10.00 h
01/03/2022 — 20.00 h

Professionals de salut mental i d'atenció primària 

comparteixen consells i hàbits saludables en la Diada de les Illes Balears

Durant els quatre dies la carpa de la Conselleria de Salut i Consum acollirà activitats per commemorar la festa


La Conselleria de Salut i Consum ha organitzat un programa d’activitats per commemorar el Dia de les Illes Balears el 26, 27 i 28 de febrer i l’1 de març.

En aquests quatre dies es duran a terme iniciatives en la carpa que la Conselleria ha habilitat en el passeig de Sagrera, a Palma.

El dissabte 26 de febrer i el dilluns 28 de febrer en horari d’horabaixa, les infermeres i treballadores socials d’atenció primària compartiran tot el dia activitats i consells sobre hàbits de vida saludable. Donaran a conèixer les rutes saludables dels centres de salut i el Programa del Pacient Actiu de les Illes Balears, entre d’altres.

El diumenge 27 de febrer les infermeres de salut mental han organitzat diferents tallers. Així, de 10.00 a 20.00 hores respondran les preguntes sobre la conducta alimentària. De 10.00 a 15.00 hores i de 16.00 a 20.00 hores les persones que s’acostin a la carpa podran saber més sobre l’atenció plena i l’alimentació conscient. A més, de 16.00 a 20.00 hores, també hi haurà el taller «Dormir bé».

El diumenge horabaixa es durà a terme l’activitat «Cafès virtuals per al benestar emocional». L’objectiu del cafè és generar un espai de reciprocitat entre les persones i formar una comunitat per minimitzar els efectes de la pandèmia sobre el benestar emocional a tota la població. El cafè comptarà amb la presència de les entitats que fan aquesta activitat cada mes : l’Associació Pitiüsa de Familiars amb Malaltia Mental, l’Associació d’Ajuda a l’Acompanyament del Malalt de les Illes Balears i la Fundació Deixalles Calvià.

El dilluns 28 de febrer, de 10.00 a 15.00 hores, torna el taller d’atenció plena i, a més, en el mateix horari les infermeres de salut mental durant a terme dos tallers: píndoles de salut mental i els pilars de la salut mental.

L’associació de pacients La Nostra Veu durà el dilluns 28 de febrer a la carpa el taller de fotografia «I tu qui ets?», projecte artístic dirigit a la lluita contra l’estigma i a reivindicar la cultura com a acció per millorar la salut mental de les persones.

El dimarts 1 de març, Dia de les Illes Balears, les infermeres de salut mental repetiran els tallers de dies anteriors en horari de 10.00 a 20.00 hores. Així, les persones que s'apropin a la carpa de la Conselleria de Salut i Consum podran aprendre hàbits d’alimentació conscient, control del son, què significa la salut mental per a cada persona i els pilars de la salut mental.

S’adjunta el programa d'activitats.


Diada IB 2022.pdfCol·laboradors

logo-dia-ib-2021-2.jpg

En aquests darrers temps, junts i juntes hem hagut d’adaptar i refer les nostres vides, amb esforços, sacrificis i també pèrdues. Les dificultats d’aquests dos darrers anys ens han enfrontat a realitats dures, però també ens han mostrat el millor de nosaltres mateixos, dels nostres veïnats i amics, i de molts col·lectius i persones anònimes. La pandèmia ha despertat el millor de la nostra societat.

Enguany, volem que la festa de les Illes Balears sigui de retrobament i que recuperi l’esperit festiu tradicional amb l’objectiu de consolidar la celebració i convertir-la en un esdeveniment participatiu que connecti i cohesioni els diversos territoris insulars i els seus pobles. Voldríem que fos una ocasió especial per recuperar la il·lusió dins una nova realitat.

Aquesta serà, sens dubte, una festa que tractarà d’acostar-se a una normalitat desitjada per totes i tots, però amb el rerefons de la pandèmia. Per això, caldrà tenir cura i participar-hi responsablement.

Gaudiu del programa d’activitats!

Feliç Dia de les Illes Balears!