Artesania

L'artesania a les Illes Balears

La mateixa diversitat que presenten les Illes Balears en l’àmbit cultural es manifesta també en l'artesania. S’hi pot adquirir artesania en vidre, ceràmica, brodats, teles, sabates, pell, argenteria, bijuteria, joieria, perles i també les últimes tendències en moda i tot allò que els artistes d'arreu han anat introduint en la tradició de les Illes Balears.

L’artesania sempre ha tengut una presència destacada en la celebració del Dia de les Illes Balears. Nombrosos artesans han participat any rere any en el mercat que habitualment té lloc al passeig del Born, al passeig de Sagrera i a la plaça de la Drassana de Palma. Enguany la situació sanitària no ho ha fet possible, però podeu trobar els artesans i gaudir de l’artesania de les Illes Balears en els enllaços següents:

Col·laboradors

logo-dia-ib-2021.jpg

Aquest ha estat un any que ens ha canviat la vida. La situació excepcional que vivim, derivada de la pandèmia per COVID-19, ha suposat un desafiament sense precedents per a la nostra societat. Un repte individual i col•lectiu, no només en l’àmbit sanitari, sinó també familiar, social i fins i tot humà.

Junts hem hagut d’adaptar i refer les nostres vides, amb esforços, sacrificis i també pèrdues. Les dificultats d'aquest darrer any ens han enfrontat a realitats dures, però també ens han mostrat el millor de nosaltres mateixos, dels nostres veïnats i amics, i de molts col•lectius i persones anònimes. La pandèmia ha despertat el millor de la nostra societat.

Enguany, la festa de les Illes Balears vol ser un homenatge a aquest esforç individual i col•lectiu. Un homenatge a les persones que, des de tots els racons de les nostres quatre illes, han allargat la mà als altres, d'una manera o altra. A tots els petits gests d'empatia, de solidaritat, de suport. Per això, la Medalla d’Or i els premis Ramon Llull 2021 es concedeixen als sectors essencials i a la ciutadania en general, que han aportat el millor de si mateixos en aquestes circumstàncies tan difícils.

Aquesta serà sens dubte una festa diferent, amb activitats en petit format i en diferents escenaris, adaptades a les circumstàncies. No obstant això, perdura el nostre sentiment com a societat. Ens sentim orgullosos de continuar junts, d'haver-ho afrontat junts, d'estar-ho superant junts, i de continuar treballant per sortir-ne totes i tots, junts, endavant. Gràcies.

Feliç Dia de les Illes Balears!