28/02/2021 — 06.00
Dia de les Illes Balears: La presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol, ha lliurat els premis Ramon Llull i la Medalla d'Or 2021
La presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol, ha lliurat els premis Ramon Llull i la Medalla d'Or 2021

La presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol, ha encapçalat l’acte institucional del Dia de les Illes Balears 2021 en un format més reduït degut a la situació de pandèmia creada per la Covid-19. La presidenta ha lliurat els premis Ramon Llull i Medalla d'Or 2021.


El lliurament de Premis Ramon Llull 2021 ha seguit l'ordre següent:

   

 1. Sector primari
 2. Treballadors de serveis essencials   
 3. Empreses de sectors esencials  
 4. Els treballadors i treballadores dels serveis socials 
 5. La indústria
 6. Els gestors administratius    
 7. La comunitat educativa i universitària    
 8. El voluntariat   
 9. Els cossos i forces de seguretat, i els treballadors de la seguretat en el sector privat  
 10. El sector cultural  
 11. Persones treballadores i usuàries de residències   
 12. La ciutadania

A continuació, la presidenta Armengol ha lliurat també la Medalla d’Or de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears de 2021 als professionals sanitaris que lluiten contra la pandèmia de la COVID-19.

La presidenta ha tancat l’acte de lliurament de premis amb unes paraules

Notícies Relacionades

15/02/2021
El Govern concedeix la Medalla d'Or al col·lectiu sanitari per la seva lluita contra la pandèmia
El Govern concedeix la Medalla d'Or al col·lectiu sanitari per la seva lluita contra la pandèmia
Llegir més
15/02/2021
El Govern concedeix els Premis Ramon Llull als col·lectius i sectors essencials en la gestió de la pandèmia
El Govern concedeix els Premis Ramon Llull als col·lectius i sectors essencials en la gestió de la pandèmia
Llegir més

Col·laboradors

logo-dia-ib-2021.jpg

Aquest ha estat un any que ens ha canviat la vida. La situació excepcional que vivim, derivada de la pandèmia per COVID-19, ha suposat un desafiament sense precedents per a la nostra societat. Un repte individual i col•lectiu, no només en l’àmbit sanitari, sinó també familiar, social i fins i tot humà.

Junts hem hagut d’adaptar i refer les nostres vides, amb esforços, sacrificis i també pèrdues. Les dificultats d'aquest darrer any ens han enfrontat a realitats dures, però també ens han mostrat el millor de nosaltres mateixos, dels nostres veïnats i amics, i de molts col•lectius i persones anònimes. La pandèmia ha despertat el millor de la nostra societat.

Enguany, la festa de les Illes Balears vol ser un homenatge a aquest esforç individual i col•lectiu. Un homenatge a les persones que, des de tots els racons de les nostres quatre illes, han allargat la mà als altres, d'una manera o altra. A tots els petits gests d'empatia, de solidaritat, de suport. Per això, la Medalla d’Or i els premis Ramon Llull 2021 es concedeixen als sectors essencials i a la ciutadania en general, que han aportat el millor de si mateixos en aquestes circumstàncies tan difícils.

Aquesta serà sens dubte una festa diferent, amb activitats en petit format i en diferents escenaris, adaptades a les circumstàncies. No obstant això, perdura el nostre sentiment com a societat. Ens sentim orgullosos de continuar junts, d'haver-ho afrontat junts, d'estar-ho superant junts, i de continuar treballant per sortir-ne totes i tots, junts, endavant. Gràcies.

Feliç Dia de les Illes Balears!