15/03/2021 — 14.00
El Govern reprograma les activitats culturals del Dia de les Illes Balears per als mesos d’abril a juny
El Govern reprograma les activitats culturals del Dia de les Illes Balears per als mesos d’abril a juny

El Govern reprograma les activitats culturals del Dia de les Illes Balears per als mesos d’abril a juny

Davant la millora de la situació sanitària i l'actualització de mesures, ja s’està treballant amb els artistes, els ajuntaments i els consells insulars en una nova programació d’actuacions entre dia 1 d’abril i dia 30 de juny

La Conselleria de Presidència, Funció Pública i Igualtat ha començat a treballar en la nova programació de les activitats culturals inicialment previstes per al Dia de les Illes Balears que es van ajornar per la situació sanitària.

Conscients de la importància de continuar donant suport al teixit cultural de les Illes Balears i de no perdre aquesta oportunitat de programació i difusió, la Direcció General de Relacions Institucionals i Cooperació Local ha activat el procés per a la reprogramació dels concerts, les obres de teatre i les actuacions de dansa i circ a les diferents illes.  Els espectacles se celebraran principalment entre dia 1 d’abril i 30 de juny, segons l’interès i la disponibilitat dels artistes, els ajuntaments i els consells insulars implicats, i sempre que la situació sanitària ho permeti. 

A Mallorca, s’està treballant en reprogramar les 65 actuacions de música i arts escèniques que hi havia previstes a 29 municipis. A més a més, l’ampliació de terminis permetrà incentivar la participació, amb la possibilitat de dur a terme més activitats, especialment en algunes localitats que inicialment no ho havien sol·licitat a causa de la situació sanitària.

A Menorca, Eivissa i Formentera els consells insulars, amb els quals el Govern té un conveni de col·laboració, ja estan coordinant el procés de reprogramació amb els artistes i els municipis. Algunes d’aquestes actuacions estan previstes de manera presencial, mentre altres es faran en línia. També es preveuen altres activitats de caràcter esportiu, tot d’acord amb la normativa sanitària en vigor en el moment de la realització.

El Govern va començar a dissenyar l’edició del Dia de les Illes Balears de 2021 a mitjan any passat preveient un escenari que permetés compatibilitzar les possibles mesures de seguretat i higiene i l’esperit festiu tradicional amb una celebració basada en la descentralització i l’aposta per la cultura pròpia. Tot i això, la situació sanitària dolenta de final de febrer, amb totes les illes a nivell 4, va fer impossible la celebració del programa d’actes tal com estava previst i es va haver de posposar.

Amb la reprogramació, el Govern reitera el seu compromís amb la declaració del Consell de Govern de dia 14 d’octubre de 2020, que va considerar la cultura un bé essencial i un element cohesionador de la nostra societat, fonamental per al desenvolupament integral de la personalitat individual i col·lectiva.

Notícies Relacionades

Col·laboradors

logo-dia-ib-2021.jpg

Aquest ha estat un any que ens ha canviat la vida. La situació excepcional que vivim, derivada de la pandèmia per COVID-19, ha suposat un desafiament sense precedents per a la nostra societat. Un repte individual i col•lectiu, no només en l’àmbit sanitari, sinó també familiar, social i fins i tot humà.

Junts hem hagut d’adaptar i refer les nostres vides, amb esforços, sacrificis i també pèrdues. Les dificultats d'aquest darrer any ens han enfrontat a realitats dures, però també ens han mostrat el millor de nosaltres mateixos, dels nostres veïnats i amics, i de molts col•lectius i persones anònimes. La pandèmia ha despertat el millor de la nostra societat.

Enguany, la festa de les Illes Balears vol ser un homenatge a aquest esforç individual i col•lectiu. Un homenatge a les persones que, des de tots els racons de les nostres quatre illes, han allargat la mà als altres, d'una manera o altra. A tots els petits gests d'empatia, de solidaritat, de suport. Per això, la Medalla d’Or i els premis Ramon Llull 2021 es concedeixen als sectors essencials i a la ciutadania en general, que han aportat el millor de si mateixos en aquestes circumstàncies tan difícils.

Aquesta serà sens dubte una festa diferent, amb activitats en petit format i en diferents escenaris, adaptades a les circumstàncies. No obstant això, perdura el nostre sentiment com a societat. Ens sentim orgullosos de continuar junts, d'haver-ho afrontat junts, d'estar-ho superant junts, i de continuar treballant per sortir-ne totes i tots, junts, endavant. Gràcies.

Feliç Dia de les Illes Balears!