Declaració institucional


L'Estatut d'autonomia de les Illes Balears va suposar l'establiment d'un sistema d'autogovern, la consolidació del principi de cooperació entre els pobles que formen la comunitat insular, i va suposar una eina eficaç per a la convivència i el progrés social, polític i econòmic de les Illes Balears, així com el marc idoni per a l'enfortiment de vincles humans, culturals i lingüístics que cohesionen la societat balear.

L'any 2023 es commemorarà el quarantè aniversari de la nostra norma institucional bàsica, la qual cosa suposa una fita per celebrar i gaudir les oportunitats que ens ha proporcionat aquesta norma jurídica.

La celebració ha de comptar amb la participació de totes les institucions i la societat civil balear amb l'objectiu d’animar les iniciatives que ajudin a reivindicar la importància de l'autogovern, encarnat en l'Estatut d'autonomia, mitjançant declaracions institucionals, manifestacions culturals i activitats cíviques que es puguin sumar als actes commemoratius del Dia de les Illes Balears.

Descarregau la declaració institucional

Listado de expositores

No hay resultados

Colaboradores

whatsapp-image-2024-02-22-at-120348.jpeg logo-dia-ib-2021-2.jpg

Com cada 1 de març, celebram l’aniversari de l’entrada en vigor del nostre Estatut d’autonomia i la constitució de les nostres quatre illes, Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera, com a comunitat autònoma de les Illes Balears. És un dia per reivindicar la nostra autonomia i tot allò que ens defineix com a poble: la nostra història i arrels, la nostra cultura genuïna, les nostres tradicions i el nostre caràcter inevitablement lligat al fet de ser quatre illes i a la nostra mar Mediterrània.

Després del canvi que demanaren els ciutadans l’any passat, volem que enguany aquest canvi es percebi també en la celebració d’aquest dia tan especial, volem que es percebi en una celebració més oberta a tothom, participativa, que reivindiqui el producte local, la nostra artesania, els nostres artistes, en què se sentin representades les quatre illes i que serveixi per difondre i compartir les nostres arrels i realment qui som.

Perquè som el que estimam. I estimam el que som.

Feliç Dia de les Illes Balears!