Tornar a activitats

Activitat gastronòmica: "Som salats"

Tomeu Arbona
Palma — Fornet de la Soca
01/03/2024 — 12.00 h
— 17.00 h

Com a esdeveniment gastronòmic del programa oficial del Dia de les Illes Balears, proposem per a 2024 un homenatge a les coques: Quatre coques, quatre illes.

Aquest popular producte serà el fil conductor de la sisena edició, que tal com les anteriors reunirà grans professionals de les quatre illes per a oferir una proposta culinària conjunta.

En 2018 es va Estrenar aquesta trobada gastronómica amb protagonisme de quatre dones (Quatre dones, quatre illes), les quals van oferir un menú especial de cuina antiga en Es Tast de na Sílvia (Ciutadella); en 2019 aquest esdeveniment interinsular es va dedicar al fenomen de les barres gastronòmiques i la cuinacontemporània en miniatura (Quatre barres, quatre illes) i en 2020 el tema triat va ser el peix de descart o d'úsinfreqüent en el sector restauració (Quatre peixos, quatreilles). Després de la suspensió provocada en 2021 per la crisi sanitària, el motiu central de 2022 va ser l’olla ambvarietats locals de llegum (Quatre cuinats, quatre illes), i el 2023 va ser l’any

dels arrossos amb “Quatre arrosses, quatre illes”.

Per aquest any 2024, hem volgut fer un canvi dins del projecte, i per una banda, proposem un espai mes aprop del centre (El Fornet de La Soca) situat devora del Teatre Principal, i per altra banda, fer un canvi en el nom de l’activitat, un nom mes

directe i atractiu.

L’oferta consistirà en racions servides a un preu unitari de 7 euros (begudes a part),

amb l’horari ininterromput de 12 a 17 hores.

Col·laboradors

whatsapp-image-2024-02-22-at-120348.jpeg logo-dia-ib-2021-2.jpg

Com cada 1 de març, celebram l’aniversari de l’entrada en vigor del nostre Estatut d’autonomia i la constitució de les nostres quatre illes, Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera, com a comunitat autònoma de les Illes Balears. És un dia per reivindicar la nostra autonomia i tot allò que ens defineix com a poble: la nostra història i arrels, la nostra cultura genuïna, les nostres tradicions i el nostre caràcter inevitablement lligat al fet de ser quatre illes i a la nostra mar Mediterrània.

Després del canvi que demanaren els ciutadans l’any passat, volem que enguany aquest canvi es percebi també en la celebració d’aquest dia tan especial, volem que es percebi en una celebració més oberta a tothom, participativa, que reivindiqui el producte local, la nostra artesania, els nostres artistes, en què se sentin representades les quatre illes i que serveixi per difondre i compartir les nostres arrels i realment qui som.

Perquè som el que estimam. I estimam el que som.

Feliç Dia de les Illes Balears!