Fira DO

FIRA Producte de Qualitat Balear DO - 8a edició

1. TALLER i TAST D’INFUSIONS ARTESANES i ECOLÒGIQUES

(Patricia González – Fundadora MIMA TERRA Infusió Mediterrània)

Descobreix el sabor únic de les infusions artesanals inspirades en llocs especials de Mallorca amb Mima Terra, empresa d’elaboració d’infusions artesanals i ecològiques certificada.

La utilització d’espècies, fruites i tes orgànics, amb el màxim aprofitament de productes locals com són les herbes aromàtiques cultivades a la finca ecològica Son Durí de Vilafranca.

Dijous 29 de febrer, 17.30h

Envelat 8x4m ubicat a l’entrada al Parc de la Mar des de l’Hort del Rei


2. TAST DE VINS AMB LA DO BINISSALEM (UN VIATGE AMB LES AROMES)

Presentació i tast de 2 vins genèrics de la DO Binissalem elaborats amb varietats de raïm locals

1 vi blanc 100 % Moll

1 Vi negre 100 % Mantonegro

Divendres 1 de març, 12.00h

Envelat 8x4m ubicat a l’entrada al Parc de la Mar des de l’Hort del Rei


3. TALLER D’ELABORACIÓ I TAST DE CAFÈ CALETA

(Juan Tur Planells – Administrador Fluxa Ibiza)

Juan Tur ens revelarà el secret d’una de les receptes mes característiques de l’Illa d’Eivissa, el CAFÈ CALETA, la beguda dels pescadors, per després realitzar una degustació.

Els orígens del Cafè Caleta venen dels costums dels pescadors de l’illa que incloïen rom, brandi i sucre al cafè calent que es portaven a alta mar, per aguantar la humitat i les baixes

temperatures.

Divendres 1 de març, 17.00h

Envelat 8x4m ubicat a l’entrada al Parc de la Mar des de l’Hort del Rei


4. LA FUSIÓ DE LA CUINA MALLORQUINA AMB LA GARROVA DE MALLORCA

Showcooking “La fusió de la cuina Mallorquina amb la garrova”

(Juana Verger – Co-Fundadora)

Presentació de Es Garrover de Mallorca, empresa amb sòlids i clars valors, en els quals es determina una orientació cap a la promoció del cultiu sostenible i ecològic de la garrova.

Com podem emprar la garrova? Quins beneficis té? Coneixes els productes Johannis d’Es Garrover de Mallorca.

Showcooking de la mà del Xef Miquel Serra i a continuació:

“Com emprar la garrova a la cuina i el forn”

Biel Vidal (Forn Ca na Juanaineta) representació fornes i pastissers de les Illes Balears

Dissabte 2 de març, 11.30h

Envelat 8x4m ubicat a l’entrada al Parc de la Mar des de l’Hort del Rei


5. PRESENTACIÓ I TAST AMB LA DENOMINACIÓ D’ORIGEN “OLI DE MALLORCA”

L’oli d’oliva de Mallorca és “Denominació d’Origen” des de l’any 2002, d’acord amb la reglamentació de la Unió Europea, per tractar-se d’un producte agrícola original del lloc, la

qualitat i les característiques del qual es deuen principalment al medi geogràfic en què es produeix, tant per factors naturals com humans.

La DO Oli de Mallorca ens oferirà un tast on aprendrem la varietat i característiques dels olis d'oliva verge extra de qualitat diferenciada.

Dissabte 2 de març, 13.30h

Envelat 8x4m ubicat a l’entrada al Parc de la Mar des de l’Hort del Rei


6. TALLER DE CRESPELLS FAMILIAR

(Jose Luis Jaume – Gerent FORN CA’N PACO i mestre artesà)

Taller de crespells on en Jose Luis en mostrarà i explicarà tots els ingredients necessaris d’aquests dolços, amb la intenció que tota la família, nins, nines i pares participin en l’elaboració de la pasta d’aquestes risses de pasqua, per posterior-ment endur-se-les a casa i

poder coure les seves creacions.

Diumenge 3 de març, 11.30h

Envelat 8x4m ubicat a l’entrada al Parc de la Mar des de l’Hort del Rei


7. FLOR DE SAL D’ES TRENC

Aliment Tradicional de les Illes Balears

Aprendrem les característiques i propietats de la flor de sal, sal de mar artesanal collida a mà i a diferenciar-la de les altres sals.

També com els valors afegits de producte ecològic, sostenible i respectuós amb l’entorn i el Medi Ambient han estat fonamentals pel reconeixement internacional d’aquest producte

mallorquí.


65 ANYS DE SA SALINERA

65 Anys de sa salinera, història de sa salinera

Particularitats avi faunístiques, Parc Natural

Productes que elaborem

Sal Marina

Flor de Sal des Trens, com implementar la flor de sal a la dieta diària.

Beneficis de la sal

Diumenge 3 de març, 13.00h

Envelat 8x4m ubicat a l’entrada al Parc de la Mar des de l’Hort del Rei



Llistat d'expositors

Oli Son Matge
Balma de Son Matge, 07170 Mallorca, Illes Balears
Mima Terra
Ma-15A, 07250 Vilafranca de Bonany, Balearic Islands
Ferrerico
Plaça de Santa Eulàlia, 1, Centre, 07001 Palma, Illes Balears
Barquillos Galindo
C. Antoni Ribas, 46, BJ, Levante, 07006 Palma, Balearic Islands
Cafès Bay
Finca Ca’n Bieló, s/n, 07518 Lloret de Vistalegre, Illes Balears
Destil·leries Jordi Perelló
C/ Mar mediterránea, 48 . Pol. Son Bugadelles Santa Ponça Calvia – Mallorca
Forn Can'n Paco
Carrer de l'Escola, 79, 07420 Sa Pobla, Illes Balears
Mandragora Hidromel
Plaça des Blanquer, 54, 07300 Inca, Illes Balears
Olis Can'n Gori
Polígono 15, parcela 358 de Sa Pobla 07420, Sa Pobla - Mallorca
Vino de la isla
Carretera Palma-Manacor, km 19, Exit 20 E-07210 Algaida
Es Garrover de Mallorca
Carrer de la Marina, 107, 07620 Llucmajor, Illes Balears
Cerveza Artesana Forastera
Av. Constitución 34 07340 Alaró, Mallorca
Flor de Sal d'es Trenc
Ctra. Campos a Colonia Sant Jordi km 8.7, 07630 Campos, Illes Balears
Binigarba Menorca
Camí Binigarba, s/n, 07769 Ciutadella de Menorca, Illes Balears
Molí d'en Blanc
Polígon 7, Parcel·la 717, 07430 Llubí, Illes Balears
Fluxà Ibiza
Carrer del Ginebre, 8, 07819 Can Ramón, Balearic Islands
Destilerías Ibiza
C/ DEL GINEBRE 8, 07819 (JESÚS) – SANTA EULÀRIA DES RIU

Col·laboradors

whatsapp-image-2024-02-22-at-120348.jpeg logo-dia-ib-2021-2.jpg

Com cada 1 de març, celebram l’aniversari de l’entrada en vigor del nostre Estatut d’autonomia i la constitució de les nostres quatre illes, Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera, com a comunitat autònoma de les Illes Balears. És un dia per reivindicar la nostra autonomia i tot allò que ens defineix com a poble: la nostra història i arrels, la nostra cultura genuïna, les nostres tradicions i el nostre caràcter inevitablement lligat al fet de ser quatre illes i a la nostra mar Mediterrània.

Després del canvi que demanaren els ciutadans l’any passat, volem que enguany aquest canvi es percebi també en la celebració d’aquest dia tan especial, volem que es percebi en una celebració més oberta a tothom, participativa, que reivindiqui el producte local, la nostra artesania, els nostres artistes, en què se sentin representades les quatre illes i que serveixi per difondre i compartir les nostres arrels i realment qui som.

Perquè som el que estimam. I estimam el que som.

Feliç Dia de les Illes Balears!