La sisena edició de la Fira de Denominacions d’Origen, Indicacions Geogràfiques Protegides i productes de qualitat de les Illes Balears, inclou productes ecològics, marques de garantia i també inclosos al Catàleg d'Aliments Tradicionals de les Illes Balears. L’edició del 2022 es presenta com una mostra de productes típics amb la participació de Destilerías Ibiza, fluxá Ibiza, Binigarba Menorca, Flor de Sal des Trenc, DO Oli de Mallorca. Cervesa Artesana Forastera, Barquillos Galindo, Es Garrover de Mallorca, Vino de la Isla, Olis Ca’n Gori, Bodegas Vi Rei, Mima Terra, Destil·leries Jordi Perelló, Cafès Bay, Ferrerico i Forn Can Paco.
A més, hi haurà un programa d’activitats variades i participatives:
1.CUINA CREATIVA AMB OLI DE MALLORCA
Cuina en directe amb els cuiners José Cortès i Victòria Frontera (ASCAIB) .Podreu aprendre la varietat i característiques d’aquest producte agrícola i algunes
idees de com podem emprar aquest fabulós ingredient a la nostra cuina.
Dissabte 26 de febrer, 12.00h
2. TALLER i TAST D’INFUSIONS ARTESANES i ECOLÒGIQUES
A càrrec de Patricia González – Fundadora MIMA TERRA Infusió Mediterrània
Descobrireu el sabor únic de les infusions artesanals inspirades en llocs especials de Mallorca
amb Mima Terra, empresa d’elaboració d’infusions artesanals i ecològiques certificada.
La utilització d’espècies, fruites i tes orgànics, amb el màxim aprofitament de productes locals com són les herbes aromàtiques cultivades a la finca ecològica Son Durí de Vilafranca.
Dissabte 26 de febrer, 17.00h
3. LA GARROVA MALLORQUINA A LA NOSTRA CUINA ¿QUE FEIM AMB LES GARROVES?
A càrrec de Juana Verger – Co-Fundadora de Es Garrover de Mallorca
Com podem emprar la garrova? Quins beneficis té? . Cuina en directe i tast de la mà del Xef Miquel Serra.
Diumenge 27 de febrer, 11.00h
4. CONÈIXER LA FLOR DE SAL D’ES TRENC
Aprendreu les característiques i propietats de la flor de sal, sal de mar artesanal collida a mà i diferenciar-la de les altres sals. També, com els valors afegits de producte ecològic, sostenible i respectuós amb l’entorn i el Medi Ambient han estat fonamentals pel reconeixement internacional d’aquest producte mallorquí.
Com podem introduir Flor de Sal d’Es Trenc a casa a la nostra dieta diària? A càrrec de Biel Sampol i Isaac Bleda
Diumenge 27 de febrer, 12.30h
5. TAST I XERRADA SOBRE CAFÈ - CAFÈS BAY
A càrrec de Borja Salas – barista Q Grader de Cafès Bay
Podreu tastar cafès de diferents orígens i comprovareu les diferències entre el
cafè d’especialitat i el cafè comercial, orígens dels cultius, com es torra i Aràbic Robust.
Dilluns 28 de febrer, 17.00h
6. UN VIATGE SENSORIAL AMB LA DO BINISSALEM
A càrrec de Marga Amat -(Directora Tècnica CRDO Binissalem)
Presentació i taller de tast de vins amb la DO Binissalem
1 Blanc DO Binissalem
1 Negre DO Binissalem
Dimarts 1 de març, 12.30h
7. TALLER ELABORACIÓ DE CAFÈ CALETA
A càrrec de Juan Tur Planells que ens revelarà el secret d’una de les receptes mes característiques de l’Illa d’Eivissa, el Cafè Caleta, la beguda dels pescadors. Després es durà a terme una degustació.
Dimarts 1 de març, 16.00h