La setena edició de la Fira de Denominacions d’Origen, Indicacions Geogràfiques Protegides i productes de qualitat de les Illes Balears, inclou productes ecològics, marques de garantia i també inclosos al Catàleg d'Aliments Tradicionals de les Illes Balears.
L’edició del
2023 es presenta al Parc de la Mar com una mostra de productes típics amb la participació de Destilerías
Ibiza, Fluxà Ibiza, Binigarba Menorca, Flor de Sal d'es Trenc, Cervesa Artesana Forastera, Barquillos Galindo, Es
Garrover de Mallorca, Vino de la Isla, Olis Ca’n Gori, Bodegas Vi
Rei, Mima Terra, Destil·leries Jordi Perelló, Cafès Bay, Ferreri, Forn Can Paco. Oli Son Matge
A més, hi haurà un programa d’activitats variades i participatives:
1. UN VIATGE AMB LES AROMES DE LA DO BINISSALEM
(M. Amat Directora Tècnica CRDO Binissalem)
Presentació i tast de 2 vins genèrics de la DO Binissalem elaborats amb varietats de raïm locals 1 vi blanc 100 % Moll
1 Vi negre 100 % Mantonegro
Dissabte 25 de febrer, 12.30h
2. LA FUSIÓ DE LA CUINA MALLORQUINA AMB LA GARROVA DE MALLORCA
Showcooking “La fusió de la cuina Mallorquina amb la garrova”
(Juana Verger – Co-Fundadora)
Presentació de Es Garrover de Mallorca, empresa amb sòlids i clars valors, en els quals es determina una orientació cap a la promoció del cultiu sostenible i ecològic de la garrova.
Com podem emprar la garrova? Quins beneficis té? Coneixes els productes Johannis d’Es Garrover de Mallorca.
Showcooking i tast de la mà del xef Miquel Serra.
Diumenge 26 de febrer, 11.30h
3. PRESENTACIÓ I TAST AMB LA DENOMINACIÓ D’ORIGEN “OLI DE MALLORCA”
L’oli d’oliva de Mallorca és “Denominació d’Origen” des de l’any 2002, d’acord amb la reglamentació de la Unió Europea, per tractar-se d’un producte agrícola original del lloc, la qualitat i les característiques del qual es deuen principalment al medi geogràfic en què es produeix, tant per factors naturals com humans.
La DO Oli de Mallorca ens oferirà un tast on aprendrem la varietat i característiques dels olis d'oliva verge extra de qualitat diferenciada i algunes idees de com podem emprar aquest fabulós ingredient a la nostra cuina.
Dilluns 27 de febrer, 12.00h
4. TALLER D’ELABORACIÓ I TAST DE CAFÈ CALETA
(Juan Tur Planells – Administrador Fluxa Ibiza)
Juan Tur ens revelarà el secret d’una de les receptes mes característiques de l’Illa d’Eivissa, el
CAFÈ CALETA, la beguda dels pescadors, per després realitzar una degustació.
Els orígens del Cafè Caleta venen dels costums dels pescadors de l’illa que incloïen rom, brandi i sucre al cafè calent que es portaven a alta mar, per aguantar la humitat i les baixes temperatures.
Dimarts 28 de febrer, 16.00h
5. TALLER DE CRESPELLS FAMILIAR
(Jose Luis Jaume – Gerent FORN CA’N PACO i mestre artesà)
Taller de crespells on en Jose Luis en mostrarà i explicarà tots els ingredients necessaris d’aquests dolços, amb la intenció que tota la família, nins, nines i pares participin en l’elaboració de la pasta d’aquestes risses de pasqua, per posterior-ment endur-se-les a casa i poder coure les seves creacions.
Dimecres 1 de març, 11.30h
6. TALLER D’ELABORACIÓ I TAST DE CAFÈ CALETA
(Juan Tur Planells – Administrador Fluxa Ibiza)
Juan Tur ens revelarà el secret d’una de les receptes mes característiques de l’Illa d’Eivissa, el
CAFÈ CALETA, la beguda dels pescadors, per després realitzar una degustació.
Els orígens del Cafè Caleta venen dels costums dels pescadors de l’illa que incloïen rom, brandi i sucre al cafè calent que es portaven a alta mar, per aguantar la humitat i les baixes temperatures.
Dimecres 1 de març, 16.30h