Tornar a activitats

Mostra de cuina de les Illes Balears

Palma — Parc de la Feixina (nivell 1)
29/02/2024 — 10.00 h
03/03/2024 — 23.30 h

Comptarà amb 12 envelats per a participants amb representació de totes les illes i amb producte local de Balears, a més de 2 envelats per a tiquets i 2 envelats per a office-rentador. 


    1. José Luís Ferrer


El recorregut per Bodegues José L. Ferrer és un viatge al llarg de les quatre generacions que han passat pel celler, de les diferents etapes que ha viscut a través de les ampliacions que s'han realitzat durant els més de 85 anys per a millorar dia a dia en les tècniques d'elaboració del vi, sense oblidar-se de les tècniques tradicionals, que es continuen utilitzant.


    • Varietat de vins de la casa


    2. Merendero Minyones 


Amb més de 5 anys d'experiència en el món dels entrepans, Merendero Minyones és reconegut per les seves especialitats en llonguets i guardonat amb el "Millor pa amb oli del món".


    • Llonguet de vedella amb formatge maonès semi, albergínia en escabetx, lletuga i salsa romesco – 11€

    • Llonguet de pollastre amb formatge feta a les herbes mallorquines i trempó – 10€

    • Patates fregides de Sa Pobla amb salsa romesco i ametlla picada – 8€

    • Patates fregides amb sobrassada picant i figues seques – 8€


    3. Forn


    • Rebosteria



    4. Variat Mallorca


Empresa de càtering mallorquina amb una àmplia experiència dins el sector de la restauració, reconegut per l’oferta gastronòmica mallorquina.


    • Pa amb oli – Petit 7€ / Gran 10€

        ◦ Pernil serrà

        ◦ Formatge

        ◦ Tonyina

        ◦ Panxeta

        ◦ Botifarró

    • Croquetes casolanes – 6u. 8€ / 10u. 12€

        ◦ Sobrassada i mel

        ◦ Espinacs amb formatge

        ◦ Porcella amb romaní

        ◦ Bacallà amb patates

        ◦ Camaiot torrat


    5. Coca Pizza


    • Pizza mallorquina amb sobrassada i mel – 10€

    • Pizza amb formatge maonès i olives negres mallorquines – 10€

    • Salsitxa amb reducció de pebre bord i oliva mallorquina – 7€


    6. The Tapas Gastrobar (Menorca)


The Tapes Gastrobar és un restaurant amb una oferta de tapes i plats per a compartir amb un toc de creativitat. Bon producte, bon gust i unes elaboracions originals, diferents segons l'estació de l'any, segons el producte fresc del moment.


    • Croquetes de sobrassada de Menorca i mel – 4u. 7,50€

    • Cor de carxofa farcida de cuixot i formatge de Maó – 2u. 7,50€

    • Bomba farcida de porc negre amb salsa del seu guisat – 4€


    7. Es Mercat (Eivissa i Formentera)


Es Mercat és un restaurant d’Eivissa que es caracteritza per dur a terme una cuina de producte apostant per les fruites i verdures de la terra, del mar i del camp. Un mercat gastronòmic de proximitat on gaudir l'essència del Mediterrani i les seves estacions.


    8. Born Events


Reconegut càtering mallorquí amb una àmplia experiència dins el sector de la restauració, reconegut per l’oferta gastronòmica mallorquina.


    • Arròs sec – 8€

    • Frit de matances – 8€

    • Frit de me – 8€

    • Frit de pop – 8€

    • Llom amb col – 8€

    • Tumbet – 8€


    9. El Bandarra 


Igor Rodríguez és el xef del restaurant El Bandarra de Palma. A més, Igor Rodríguez ha participat en nombroses ocasions en el Concurs Nacional de Pinxos i Tapes Ciutat de Valladolid. Un certamen que el basc, i mallorquí d'adopció, ja va coronar l'any 2017 aconseguint l'or amb la seva tapa 'Ensaïmada de cranc de riu' i, l'any 2021, la plata amb 'Xuxo de porc negre amb anfós'. També és president del jurat de TaPalma.


    • Hamburguesa de vedella balear amb quètxup de tomàtiga de ramellet i formatge ‘cheddar’ – 9€

    • Salsitxa de porc negre amb salsa tàrtara de fonoll – 8€

    • ‘Fajita’ de porc negre amb formatge maonès i salsa de iogurt especiat – 8€


    10. Arrózame 


Kike Martí, mestre arrosser de la Selección Española de Cocina de Competición i del “Gourmet de la Roja”, que es la part gastronòmica de la Real Federación Española de Fútbol. Creador de la marca Arrózame amb delegacions a Espanya, Bolívia, Uruguai i Malta.


    • Arròs de verdures i pollastre amb sobrassada – 8€


    11. Bar 


    • Servei de begudes


    12. Bar

    • Servei de begudes

Col·laboradors

whatsapp-image-2024-02-22-at-120348.jpeg logo-dia-ib-2021-2.jpg

Com cada 1 de març, celebram l’aniversari de l’entrada en vigor del nostre Estatut d’autonomia i la constitució de les nostres quatre illes, Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera, com a comunitat autònoma de les Illes Balears. És un dia per reivindicar la nostra autonomia i tot allò que ens defineix com a poble: la nostra història i arrels, la nostra cultura genuïna, les nostres tradicions i el nostre caràcter inevitablement lligat al fet de ser quatre illes i a la nostra mar Mediterrània.

Després del canvi que demanaren els ciutadans l’any passat, volem que enguany aquest canvi es percebi també en la celebració d’aquest dia tan especial, volem que es percebi en una celebració més oberta a tothom, participativa, que reivindiqui el producte local, la nostra artesania, els nostres artistes, en què se sentin representades les quatre illes i que serveixi per difondre i compartir les nostres arrels i realment qui som.

Perquè som el que estimam. I estimam el que som.

Feliç Dia de les Illes Balears!