Volver a actividades

XIII Marxa Cicloturista Dia de les Illes Balears 2024

Palma — Sortida a l'av. d'Antoni Maura.
01/03/2024 — 09.00 h
— 13.00 h

La Federació de Ciclisme de les Illes Balears organitza anualment el dia 1 de març la seva Marxa Cicloturista, coincidint amb el Dia de les Illes Balears, del que adopta el seu nom.

Enguany una vegada més el recorregut serà el mateix de sempre, assequible per a tothom (annex 1) i al mateix temps atractiu, per obtenir una participación al voltant de 300

ciclistes.

La prova comença a Antoni Maura a les 9 del matí i consta de 90,5 km de distància amb velocitat controlada de 26 km/h.

En el 2023 no es va poder celebrar la 13º edició per condicions meteorològiques adverses. Aquesta prova obri un any més el calendari cicloturista de Mallorca i a més, és puntuable per a la Challenge Cicloturista Illes Balears.

S’aprofita la sortida de la Marxa con a acte d’entrega dels maillots dels guanyadors de la Challenge Cicloturista de les Illes Balears de la temporada anterior.

Per tots aquets motius es tracta d’una prova de relevància dins el món cicloturista de les Illes Balears, motiu pel que l’Ajuntament de Sencelles per sisè any consecutiu ha manifestat la intenció de tornar a col·laborar amb la Federació amb l’oferiment de les seves instal·lacions esportives per poder dur a terme, gratuïtament als participants l’avituallament sòlid i lìquid.Colaboradores

whatsapp-image-2024-02-22-at-120348.jpeg logo-dia-ib-2021-2.jpg

Com cada 1 de març, celebram l’aniversari de l’entrada en vigor del nostre Estatut d’autonomia i la constitució de les nostres quatre illes, Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera, com a comunitat autònoma de les Illes Balears. És un dia per reivindicar la nostra autonomia i tot allò que ens defineix com a poble: la nostra història i arrels, la nostra cultura genuïna, les nostres tradicions i el nostre caràcter inevitablement lligat al fet de ser quatre illes i a la nostra mar Mediterrània.

Després del canvi que demanaren els ciutadans l’any passat, volem que enguany aquest canvi es percebi també en la celebració d’aquest dia tan especial, volem que es percebi en una celebració més oberta a tothom, participativa, que reivindiqui el producte local, la nostra artesania, els nostres artistes, en què se sentin representades les quatre illes i que serveixi per difondre i compartir les nostres arrels i realment qui som.

Perquè som el que estimam. I estimam el que som.

Feliç Dia de les Illes Balears!