1. TALLER i TAST D’INFUSIONS ARTESANES i ECOLÒGIQUES
(Patricia González – Fundadora MIMA TERRA Infusió Mediterrània)
Descobreix el sabor únic de les infusions artesanals inspirades en llocs especials de Mallorca amb Mima Terra, empresa d’elaboració d’infusions artesanals i ecològiques certificada.
La utilització d’espècies, fruites i tes orgànics, amb el màxim aprofitament de productes locals com són les herbes aromàtiques cultivades a la finca ecològica Son Durí de Vilafranca.
Dijous 29 de febrer, 17.30h
Envelat 8x4m ubicat a l’entrada al Parc de la Mar des de l’Hort del Rei
2. TAST DE VINS AMB LA DO BINISSALEM (UN VIATGE AMB LES AROMES)
Presentació i tast de 2 vins genèrics de la DO Binissalem elaborats amb varietats de raïm locals
1 vi blanc 100 % Moll
1 Vi negre 100 % Mantonegro
Divendres 1 de març, 12.00h
Envelat 8x4m ubicat a l’entrada al Parc de la Mar des de l’Hort del Rei
3. TALLER D’ELABORACIÓ I TAST DE CAFÈ CALETA
(Juan Tur Planells – Administrador Fluxa Ibiza)
Juan Tur ens revelarà el secret d’una de les receptes mes característiques de l’Illa d’Eivissa, el CAFÈ CALETA, la beguda dels pescadors, per després realitzar una degustació.
Els orígens del Cafè Caleta venen dels costums dels pescadors de l’illa que incloïen rom, brandi i sucre al cafè calent que es portaven a alta mar, per aguantar la humitat i les baixes
temperatures.
Divendres 1 de març, 17.00h
Envelat 8x4m ubicat a l’entrada al Parc de la Mar des de l’Hort del Rei
4. LA FUSIÓ DE LA CUINA MALLORQUINA AMB LA GARROVA DE MALLORCA
Showcooking “La fusió de la cuina Mallorquina amb la garrova”
(Juana Verger – Co-Fundadora)
Presentació de Es Garrover de Mallorca, empresa amb sòlids i clars valors, en els quals es determina una orientació cap a la promoció del cultiu sostenible i ecològic de la garrova.
Com podem emprar la garrova? Quins beneficis té? Coneixes els productes Johannis d’Es Garrover de Mallorca.
Showcooking de la mà del Xef Miquel Serra i a continuació:
“Com emprar la garrova a la cuina i el forn”
Biel Vidal (Forn Ca na Juanaineta) representació fornes i pastissers de les Illes Balears
Dissabte 2 de març, 11.30h
Envelat 8x4m ubicat a l’entrada al Parc de la Mar des de l’Hort del Rei
5. PRESENTACIÓ I TAST AMB LA DENOMINACIÓ D’ORIGEN “OLI DE MALLORCA”
L’oli d’oliva de Mallorca és “Denominació d’Origen” des de l’any 2002, d’acord amb la reglamentació de la Unió Europea, per tractar-se d’un producte agrícola original del lloc, la
qualitat i les característiques del qual es deuen principalment al medi geogràfic en què es produeix, tant per factors naturals com humans.
La DO Oli de Mallorca ens oferirà un tast on aprendrem la varietat i característiques dels olis d'oliva verge extra de qualitat diferenciada.
Dissabte 2 de març, 13.30h
Envelat 8x4m ubicat a l’entrada al Parc de la Mar des de l’Hort del Rei
6. TALLER DE CRESPELLS FAMILIAR
(Jose Luis Jaume – Gerent FORN CA’N PACO i mestre artesà)
Taller de crespells on en Jose Luis en mostrarà i explicarà tots els ingredients necessaris d’aquests dolços, amb la intenció que tota la família, nins, nines i pares participin en l’elaboració de la pasta d’aquestes risses de pasqua, per posterior-ment endur-se-les a casa i
poder coure les seves creacions.
Diumenge 3 de març, 11.30h
Envelat 8x4m ubicat a l’entrada al Parc de la Mar des de l’Hort del Rei
7. FLOR DE SAL D’ES TRENC
Aliment Tradicional de les Illes Balears
Aprendrem les característiques i propietats de la flor de sal, sal de mar artesanal collida a mà i a diferenciar-la de les altres sals.
També com els valors afegits de producte ecològic, sostenible i respectuós amb l’entorn i el Medi Ambient han estat fonamentals pel reconeixement internacional d’aquest producte
mallorquí.
65 ANYS DE SA SALINERA
65 Anys de sa salinera, història de sa salinera
Particularitats avi faunístiques, Parc Natural
Productes que elaborem
Sal Marina
Flor de Sal des Trens, com implementar la flor de sal a la dieta diària.
Beneficis de la sal
Diumenge 3 de març, 13.00h
Envelat 8x4m ubicat a l’entrada al Parc de la Mar des de l’Hort del Rei
Com cada 1 de març, celebram l’aniversari de l’entrada en vigor del nostre Estatut d’autonomia i la constitució de les nostres quatre illes, Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera, com a comunitat autònoma de les Illes Balears. És un dia per reivindicar la nostra autonomia i tot allò que ens defineix com a poble: la nostra història i arrels, la nostra cultura genuïna, les nostres tradicions i el nostre caràcter inevitablement lligat al fet de ser quatre illes i a la nostra mar Mediterrània.
Després del canvi que demanaren els ciutadans l’any passat, volem que enguany aquest canvi es percebi també en la celebració d’aquest dia tan especial, volem que es percebi en una celebració més oberta a tothom, participativa, que reivindiqui el producte local, la nostra artesania, els nostres artistes, en què se sentin representades les quatre illes i que serveixi per difondre i compartir les nostres arrels i realment qui som.
Perquè som el que estimam. I estimam el que som.
Feliç Dia de les Illes Balears!